Vitaminer för ett friskt och glansigt hår

Du blir vad du äter är ett gammalt uttryck, men så användbart och det stämmer i allra högsta grad när det gäller håret. Se till att du får i dig de nyttigheter som ditt hår behöver.

Kosten påverkar håret

Stress, sömnbrist och slarv med kosten kan leda till att håret tappar sin glans och känns livlöst. Boosta håret inifrån för att få ett vackert och friskt hårsvall. En allsidig och varierad kost med mycket grönsaker är självklart den viktiga grunden för vår hälsa, inte bara för hårets mående. Mat som innehåller mycket biotin, zink och kisel är toppenbra för håret. En fiffig regel är att försöka äta så färgglad mat som du kan – allt för att få med så mycket nyttigheter som möjligt.
Kanske upplever du att det ändå behövs lite ytterligare hjälp på traven med vitaminer för håret? Med ett bra kosttillskott kan du känna dig säker på att ditt hår verkligen får i sig de näringsämnen som det behöver för att växa och hålla sig friskt och starkt.

De allra viktigaste vitaminerna och mineralerna för ett friskt och välmående hår är biotin, keratin, selen, zink, A-vitamin, C-vitamin, kiseldioxid, vitamin B6 samt vitamin D.

Få håret i form med vitaminer

Vi är många som har en hektisk vardag och även om vi försöker att äta hälsosamt kan det kännas tryggt att ta ett kosttillskott anpassat för håret. Om vi har vitamin- eller mineralbrist syns det ofta tidigt på håret, eftersom kroppen ser till att de vitala organen får näring i första hand.
Är det inte hög tid att skämma bort håret med näring och bra hårvårdsprodukter efter en lång vinter? Men kom ihåg att hårvitaminer inte är någon quick-fix – var beredd på att det tar tid för håret att återhämta sig. Vitaminerna arbetar långsiktigt för att få ditt hår i sin allra bästa form igen.